Украинският президент Володимир Зеленски ще посети Германия в петък (11 октомври),

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще посети Германия в петък (11 октомври),
Коментари Харесай

Европейската обиколка на Зеленски продължава, с кого още ще се срещне

У краинският президент Володимир Зеленски ще посети Германия в петък (11 октомври), макар че плануваната Среща на върха за сигурността на Украйна бе отсрочена, съобщи ДПА.

Зеленски трябваше да взе участие в Срещата на върха за Украйна с водачите на 50 съюзнически страни в американската военновъздушна база " Рамщайн " в Югозападна Германия, само че тя бе отсрочена, откакто американският президент Джо Байдън реши да остане в Съединени американски щати, с цел да се оправи с последствията от урагана " Милтън ". 

В Берлин Зеленски първо ще се срещне с немския канцлер Олаф Шолц, а по-късно с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Очаква се диалозите да се съсредоточат върху продължаващата поддръжка за Украйна под формата на оръжейни доставки, само че също по този начин и върху напъните за намиране на спокойно решение на войната, отбелязва ДПА.

Зеленски идва в Берлин след диалози в Лондон, Париж и Рим. Това е второто посещаване на Зеленски в Германия в границите на пет седмици и третата му персонална среща със Шолц през този интервал. 

В началото на септември Зеленски взе присъединяване в срещата на министрите на защитата от НАТО в " Рамщайн " и се срещна със Шолц във Франкфурт. Само три седмици по-късно двамата се срещнаха още веднъж преди Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

*Във видеото: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР